צעדים ופעולות לניהול השחיקה עבור הצוות

שגרות עבודה תומכות:
אימוץ גמישות - בחנו היכן ניתן לאמץ גמישות במבנה ובתפעול, כמו שינוי זמני משמרות, עבודה מרחוק, ועוד כדי להקל את העומס.
חיזוק קשרים חברתיים וטיפוח סביבה חברתית תומכת- איך אנחנו יכולים לתמוך זה בזה כארגון? באמצעות ישיבות צוות, "הצמדות" של עובדים שיכולים לתמוך בזה מקצועית בזמן חירום ובכלל. בנוסף, קיום מפגשי צוות הפגתיים.
-
ננסה לתת מקום בשיחות אישיות טיפוח חשיבה המתמקדת ברווח שניתן להשיג משינוי צפוי (לעומת מתן מקום נכבד יותר לפגיעה ולאובדן המשאבים).
-
קיום ישיבות צוות בהן יש מקום לוונטילציה הבעת רגשות.
-
יצירת סביבת עבודה נעימה: מתן הפסקות קפה, ארוחות חמות, זמן מנוחה, פעילויות גיבוש, ועוד.
-
תקשורת פתוחה: קיום שיחות אישיות עם העובדים, הקשבה לחששותיהם, ותמיכה רגשית.
צעדים אלה, הממחישים לצוות את זה שאנו רואים אותם בזמן משבר מייצרים אמון ביטחון ופתיחות ואם נצליח מצליח לייצר את הפתיחות הזו מול העובדים, נזכה בתמורה לעובדים נוכחים ורתומים לצוות ולמשימה.
תכנון והפסקות
קבעו תכנית עבודה ממוקדת, הכוללת הפסקות ומנוחה סדירות לצוות כדי שיוכלו להטעין מצברים ולשרוד עומסים גבוהים לאורך זמן.

ציוד ומשאבים מספקים
וודאו שלעובדים יש את כל הציוד, המשאבים והכלים הנדרשים לבצע את עבודתם ביעילות במצבי לחץ. חוסר ציוד מתאים עשוי להגביר שחיקה.

הכרת תודה ותמיכה
חשוב להכיר בתרומתם ובמאמץ הגדול של הצוות בתקופת המשבר המאתגרת. הבעת הערכה, הבנה ותמיכה תגביר את החוסן שלהם.
משמעות: חיזוק ה "למה" אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים מהווה גם הוא מענה לעייפות שינויים. החיבור העמוק למשמעות מחליף את העייפות באנגריה מחודשת באופן שמדדים ותחומי אחריות שוטפים לא יכולים לעשות. אבל גם זה עדיין לא מספיק. אפשר אמנם להקל על עומס קיים, אבל השאלה המעניינת באמת היא האם אפשר למנוע עייפות שינויים למרות שקצב השינויים רק גובר?

על אף צעדי המניעה מצב משבר בשילוב האתגרים האישיים של חברי הצוות והמציאות הלחוצה עשויים להביא לשחיקה בקרב אנשי הצוות. מה עוד נוכל לעשות על מנת לנהל את השחיקה בצוות?
נרצה לאתר את מי שנמצא במצב של שחיקה ומי שנמצא במצב סיכון לשחיקה.
איך נעשה את זה?
-
מתחילים ממיפוי: רצוי מאד לעשות בארגון באופן מסודר מיפוי של כשבועיים – שלושה לאחר המעבר לשגרת חירום . מטרת המיפוי, לזהות אילו פעילויות או אנשים נמצאים בסיכון לעייפות מוג ברת ולשחיקה.


מי מהעובדים עשוי להמצא בסכנת שחיקה? עובד שפונה מביתו או שנמצא בבית בגלל העדר מערכת חינוך, לדוגמא, נמצא בעומס שינויים גדול יותר מעובד שהשגרה שלו הופרעה פחות בתקופה הזו.
-
ברמת הארגון, מיפוי כזה יכול להראות לכם, לדוגמא, באילו קבוצות יש עכשיו עומס שינויים יוצא דופן בגלל המלחמה ולסדר מחדש סדרי עדיפויות.
-
לצד מיפוי האנשים בגורמי סיכון, נערוך מיפוי של עומס השינויים אצל כל אחד מהאנשים כדי לנסות לנהל את עומס העבודה בהתאם.
-
בקובץ המיפוי של הצוות, נסמן את העובדים שמועדים לעייפות לשינויים /שחיקה או שכבר מצויים להערכתנו במצב זה

הוראות הפעלה
מיפוי שיטתי של שינויים, עומסים וסיכונים יאפשר לך לאתר את הנקודות הרגישות ביותר ולהתמקד בפעולות מניעה רלוונטיות לצמצום השחיקה של העובדים. ניתן גם להוסיף עמודות נוספות על פי הצורך, כמו זיהוי כוח אדם חסר וכדומה. המטרה היא ליצור תמונה ברורה של הסיכונים הצפויים במצב החירום כדי לטפל בהם בזמן.

לאחר המיפוי, בהתאם למאפיינים בעזרת טבלת מיפוי העובדים
נזמן את העובדים לשיחה אישית לפי הסדר הבא:
-
עובדים שכבר מפגינים סימני שחיקה רבים וקבלו ציון גבוה במדד השחיקה.
-
עובדים הנמצאים במצב סיכון . כדאי לשקול לצרף אנשי מקצוע לשיחה במקרים מיוחדים.
-
עובדים שנמצאים בסיכון לשחיקה.
שימו לב, המנהל או המנהלת הישירים הם מקור בטחון עבור איש הצוות בזמן שגרה ובוודאי בזמן משבר לכן חשוב שהם אלה שינהלו עם הצוות שיחות בסוגיות רגישות.