שיחה אישית
חשיבותה של שיחה אישית של מנהל ועובד בזמן משבר
מחקרים מראים, שיחס אישי של מנהל הוא הגורם המשפיע ביותר על תחושת איש הצוות . תחושת בטחון והכלה, תייצר אמון אצל העובד ותניע אותו בזמן משבר. איך אנחנו מניעים אנשים גם בימי משבר? מה יאפשר לנו לדאוג למשאב האנושי בשעת חירום?
מה יאפשר לנו לנהל שיחות אישיות אפקטיביות במציאות מאתגרת רווית שינויים ואתגרים?

האנשים שלנו (קולגות, אנשי הצוות) הם המשאב החשוב ביותר בתקופות משבר. התקשורת איתם היא קריטית וזוהי האחריות של הדרג הניהולי. אחד מהכלים הניהוליים החשובים ביותר בתקופה זו , היא שיחה אישית עם כל עובד ועובדת שאתם מנהלים באופן ישיר.
בזמן חירום, ניהול שיחה אישית, היא שלב חשוב בהתמודדות של הארגון כולו עם המשבר. ניהול נכון של המשבר ושל שיחות מסייע לנו להביא את העובדים, הצוותים והארגון כולו – באופן הדרגתי להתמודדות ותפקוד.
חשוב לזכור, האופן בו נתנהל במצב החירום יעצב את התרבות הארגונית, היחסים עם הצוות שלנו ההתנהלות שלהם גם ביום שאחרי המשבר.
שמירה על הצוות תסייע לנו להגיע ליום שאחרי יחד עם צוות שבוטח בנו, נותן בנו אמון ומגויס למשימה ותסייע לנו בחיזוק החוסן והמשך הרציפות תפקודית.
עובדים שחשים מוערכים, נתמכים ומוכלים, יהיו פרודוקטיביים יותר, יתמודדו טוב יותר עם קשיים ויתרמו רבות להצלחת הארגון, גם בזמנים קשים.
תחושת הנראות הזו מאפשרת לעובדים לעבור את מצבי המשבר .
היא גם מאפשרת הבנה וגישור על פער בין הצרכים הארגוניים והאישים - הפער בין רציפות תפקודית לחוסן האישי של אנשי הצוות.
כלומר, זה טוב לנו וזה טוב להם. במיוחד במצב חירום למרות שלפעמים נדמה לנו שההפך הוא הנכון.
אנחנו נוכל לאתר הזדמנויות לסייע, הזדמנויות לתמוך וגם להבין עד כמה העובד מולנו כשיר לעבודה. בנוסף, זה יסייע לנו לשמור על תחושת המחוברות והרצף.
מה השיחות האישיות עם העובדים מאפשרות לנו?
השיחות מאפשרות להביע תמיכה ועידוד לצוות, להודות להם על עבודתם הקשה ולהכיר בקשיים שהם חווים. הן תורמות לחיזוק תחושת ביטחון , שייכות ומוטיבציה. בנוסף, מאפשרות לסייע בשיפור התקשורת כולם גורמי חוסן משמעותיים בזמן חירום.
בזמנים בהם אנחנו חווים איום ולחץ, איום של הבטחון, ערעור של תפיסות ואמון, השיחה האישית היא המרחב בעזרתו נוכל להעביר את המסר המרכזי הוא שבתוך כל אי הוודאות, הארגון יכול להיות מקור של ביטחון עבור העובדים ושהמנהלים ואנשי הצוות נמצאים שם עבור העובדים.
כמנהלים, עלינו לשים את הדאגה והקשר עם אנשי הצוות שלנו בראש סדר העדיפות. למרות שלעיתים נראה כי קידום המשימה הארגונית שלפנינו במיוחד בזמן משבר חשובה במיוחד אך עלינו לזכור: אם לא נשים את הדאגה לצוות בראש סדר העדיפויות העבודה לא תוכל להתקיים.
לא נוכל לעמוד במשימה בלי אנשים . אם לא נהיה שם כדי לאוורר את רגשות הצוות, לשוחח אתם לתמוך בהם לא יהיה לנו צוות לעבוד איתו.
למרות העומס הרב והאתגרים האישיים והניהוליים שאנחנו נמצאים בהם בזמן משבר- זה חייב להיות אנחנו – העובדים שלנו מצפים מאיתנו המנהלים הישירים היומיומיים להיות שם בשבילם זה טוב להם, זה טוב לרצף וגם למשימה שלפנינו במצב שינוי או חירום. וגם אם אנחנו לא נוהגים לקיים שיחות אישיות בשגרה , עכשיו זה הזמן כיוון שלא נוכל לצלוח את מצב שגרת החירום אם לא נתן מקום לצוות.