מאגר כלים
פרקטיקות ומתודות לניהול שיחות אישיות
מה יכול לסייע לנו ביצירת מעורבות, פתיחות, ושיתוף בשיחות אישיות עם חברי הצוות?
כאן תוכלו למצוא מגוון מתודות קצרות, שיסיעו לכם לאפשר לצוות לחוות ולעבד את מצב המשבר ולשתף בחוויות ורגשות באופן בטוח ופתוח כדי לייצר מרחב שמאפשר פיתוח חוסן ורציפות תפקודית עבור הצוות הלכה למעשה.

המתודות והפרקטיקות בחלק זה, מחברות בין העקרונות החשובים של פיתוח חוסן ורציפות תפקודית בצוות ומאפשרים לכם להביא אותם לכדי לפרטיקה בעזרת מבחר רעיונות ותרגילים כדי להביא לכדי יישום את העקרונו לפיתוח חוסן .
השימוש בהן יכול לסייע לנו לשמור על אנשים מעורבים ולסייע. כל אלה מסייעים לנו בניהול הרציפות התפקודית ובפיתוח החוסן של הצוות שלנו.
שימוש בכלים אימוניים, יכול לסייע בביצוע שיחות אישיות ולתת לנו כלים להתמודד עם אתגרים שיכולים לעלות בשיחות אלה. בנוסף, כלים אלה מסייעים להפוך את השיחות לממוקדות, מחזקות ובונות יותר מנהלים וצוו עובדים. בנוסף, כלים אלה יוכלו לסייע לחוות את המצב באופן ממשי יותר, לבטא רגשות באופן מבוקר ולשתף חוויות באופן בטוח במפגשים האישיים ולסייע בשיפור התקשורת - כולם גורמי חוסן משמעותיים בזמן חירום.
שילוב כלים משותפים ואישיים בשיחה מסייע לבניית היחסים בינך לבין צוות העובדים, דבר חיוני בזמני משבר.
הכלים נועדו לסייע ולתמוך בכם. מגוון הכלים , מתאים לשלבים שונים בזמן מצב המשבר ולצוותים בעלי מאפיינים שונים. אין חובה לעשות שימוש בכולם.
הכלים יסייעו ב:
חיזוק חוסן נפשי - שימוש בכלים כמו זיהוי חוזקות, קישור לערכים ולמשמעות כדי להגביר את החוסן והגמישות הנפשית של העובד להתמודד עם משברים.
פיתוח מסוגלות - כלים שמדגישים הצלחות קודמות, כישורים ומשאבים פנימיים מחזקים את תחושת המסוגלות והביטחון העצמי של העובד להתמודד עם האתגרים.
מה יסייע לנו להחליט באיזה אופן כדאי להשתמש בכלים בשיחות האישיות?

בבואנו לבחור בכלים האימוניים המתאימים לשיחה אישית עם עובד בזמן משבר, כדאי להתחשב במספר גורמים:
-
צרכיו של העובד - חלק מהעובדים יעדיפו כלים רגשיים/רפלקטיביים יותר, ואחרים ירגישו נוח יותר עם כלים קוגניטיביים/טכניים. התאימו את הכלים לאישיות ולסגנון של אותו עובד.
שאלו את עצמכם : "איך אוכל לסייע בצורה הטובה ביותר"?
מה יכולים להיות החסמים שיעלו זמן ניהול השיחה? -
הערכת מצבו הנפשי/רגשי הנוכחי - האם העובד נראה חרד, עצבני או רגוע יחסית? כלים שונים יתאימו למצבי רוח שונים. נשאל את עצמנו מה היכולת של העובד להכיל כלים שמצריכים ממנו מאמץ או שיתוף פעולה נוסף? האם במקרה זה הכלי יסייע לעובד ולנו לקדם את מטרות השיחה?
-
היקף המשבר ועוצמתו - ככל שהמשבר חמור יותר, כך יתאימו יותר כלים שיעזרו להתגבר על פחדים ולשקם תחושת שליטה. במשברים פחות חריפים, ניתן לעבור גם לכלים פחות ישירים.
-
משך השיחה - יש לתכנן את השיחה כך שתתחיל בכלים למיקוד ואז תעבור לכלים להתמודדות רגשית, חשיבה חיובית, פתרון בעיות וכדומה, בהתאם לזמן העומד לרשותכם.
-
חשוב שהכלים יתאימו למסגרת ליחסי העבודה התאמה לתרבות הארגונית -. בנוסף, חשוב שהכלים יתאימו למערכת היחסים שלכם עם העובד ולמידת הפתיחות הקיימת בה. ההחלטה איזה כלים לשלב בשיחה צריכה להתבצע בצורה מושכלת ומראש, על בסיס הכרת העובד והערכת המצב הרגשי והמשבר הספציפי.
-
כאשר בדרך כלל, מומלץ להקדיש עד כ-20-30% מזמן הפגישה למתודות.

כאן תמצאו כלים שיעזרו ב:















